Palvelumme


Kuntotarkastus ennen asunnon myyntiä 

Myyjänä olette jopa viisi vuotta vastuussa rakennuksen piilevistä vioista.  

Varsin yleinen syy myyjän ja ostajan väliseen riitaan ovat rakennuksissa piilevät viat. 

Yleisin vika on kosteusongelma, joka johtuu piilossa olevasta vuodosta tai kondenssiongelmasta. Tärkeimmät syyt näihin ovat rakennusvirheet tai huolimattomuus rakentamisen ja remontoimisen yhteydessä. Myös ilmanvaihto voi olla väärin mitoitettu ja siksi kykenemäton riittävään kostean sisäilman poistamiseen. 

Rakennus voi olla täysin toimiva, mikäli taloudessa asuu vain yksi tai kaksi ihmistä, mutta tilanne voi olla täysin erilainen jos taloon muuttaa isompi perhe. Tällöin lisääntynyt vedenkäyttö asettaa suurempia kosteusrasittteita rakennukseen.      

Haitallisten aineiden kartoitus rakennuksista

Remonttien ja purkutöiden yhteydessä vapautuu usein vaarallisia aineita.

Kylpyhuoneiden ja keittiöiden remonteissa vapautuu usein asbestia, jota löytyy esimerkiksi kaakeleista, klinkereistä, kiinnitys- ja saumalaasteista. Asbestia löytyy myös lattiamatoista, putkieristeistä, ilmastointiputkista, seinä- ja kattolevyistä.

Tilaa asbestikartoitus hyvissä ajoin ennen remonttia. Näytteitä voidaan ottaa lyhyelläkin varoitusajalla, sen sijaan hyväksyttyä saneeraajaa voi olla vaikeampi löytää. Hyvien yhteistyöverkostojemme kautta voimme auttaa löytämään sopivan urakoitsijan. 

On varsin yleistä, että vanhoista rakennuksista löytyy muitakin terveydelle ja ympäristölle haitallisia aineita. Yleisiä aineita ovat esimerkiksi: kivihiilipiki, kreosootti, PAH-pitoinen tervapaperi, raskasmetalli, PCB tai PVC joka tunnetaan myös vinyylinä. 

Kosteustutkimuksia - Kuntotarkastuksia

Me suoritamme tutkimuksia sekä vesivahinkotilanteissa että arvioidessanne kotinne remonttitarpeita.

 Uudisrakennukseen voimme laatia kosteusmittaussuunnitelman ja myös toteuttaa kosteusmittaukset. Näin varmistetaan ettei rakennusvaiheessa jää rakenteisiin, kuten lattioihin ja seiniin liikaa kosteutta, joka nostaisi sisäilmaongelmien riskiä. 

Tutkimustemme yhteydessä annamme kirjallisen raportin, josta löytyy selvitys mitä on tutkittu, mittaustulokset ja korjausehdotukset. 

Mitä tarkoittaa 

"paremman sisäilman puolesta"? 

Sisäilma on laaja käsite, joka sisältää melkein kaiken asumisympäristössä. Työskentely paremman sisäilman puolesta sisältää monta jännittävää haastetta.

Kosteusmittaamisella on hyvä aloittaa, koska korkea kosteustaso rakennuksessa lisää homeen ja mikroobien kasvua, joka voi johtaa terveysongelmiin. Yhtä tärkeä kuin alkumittaus, on tutkia ovatko tehdyt muutokset ja rakennuksen korjaustoimenpiteet muuttaneet asumisympäristöä.